وزن گل میخ عرشه فولادی
همان طور که می دانید عرشه فولادی امروزه یکی از پرکاربرد ترین و رایج ترین سقف های کاذب شناخته می شود که یکی از اجزای اصلی برای اجرا آن، گل میخ یا برشگیر نامیده می شود. وزن گل میخ عرشه فولادی برای برآورد هزینه کلی پروژه و تطابق آن با بودجه مد نظر از اهمیت […]
همان طور که می دانید عرشه فولادی امروزه یکی از پرکاربرد ترین و رایج ترین سقف های کاذب شناخته می شود که یکی از اجزای اصلی برای اجرا آن، گل میخ یا برشگیر نامیده می شود. وزن گل میخ عرشه فولادی برای برآورد هزینه کلی پروژه و تطابق آن با بودجه مد نظر از اهمیت به سزایی برخوردار است. از این رو بهتر است بدانید گل میخ ها دارای دو پارامتر اصلی ارتفاع و وزن می باشند که در نهایت بر وزن سازه، هزینه اجرا سقف و نوع پروژه اثرگذار می باشند.
بازه ارتفاعی برشگیر ها بین 75 میلی متر تا 150 میلی متر بوده و وزن آن نیز از 207 گرم تا 375 گرم متغیر می باشد. با این وجواد به صورت کلی می توان گفت گل میخ ها وزن بسیار سبکی دارند، اما بسته به نوع پروژه و با توجه به تشخیص مهندس سازه می توان هر کدام از آن ها را انتخاب کرد. در زیر جدول وزن گل میخ های عرشه فولادی جهت بررسی بهتر مخاطبان و خریداران آورده شده است:
فرآیند تولید گل میخ عرشه فولادی
به صورت کلی تولید گل میخ عرشه فولادی از طریق دو روش اصلی فورج گرم و فورج سرد صورت می گیرد. البته بهتر است بدانید فورج گرم روشی است که محصول نهایی آن کیفیت چندانی ندارد؛ زیرا با استفاده از ترکیب میلگردهای ذوبی ناهمگن با یک دیگر و از طریق روش ریخته گری سنتی انجام می گیرد. در نهایت گل میخ حاصل از این روش جوش پذیری نامناسبی داشته و از نظر خواص مکانیکی و ویژگی های ظاهری نیز کیفیت پایینی دارد.
این در صورتی است که روش فورج سرد کاربرد بیشتری داشته و در آن از ماشین آلات نوین و مدرن برای ساخت برشگیر استفاده می شود؛ به طوری که هسته فولاد به صورت یکنواخت در آمده و با درصد کربن استاندارد ترکیب خواهد شد. از این رو گل میخ تولید شده هیچ گونه ترکی نداشته و از نظر سختی در درجه مناسبی قرار دارد. همچنین مقدار استاندارد کربن سبب شده تا گل میخ تولیدی مقاومت متناسبی در برابر فشارهای وارده داشته باشد و از نظر استحکام کششی کیفیت بالایی را نیز به خود اختصاص دهد.
کاربرد گل میخ در سقف های عرشه فولادی
گل میخ ها در اجرا سقف عرشه فولادی نقش بسیار مهمی را ایفا کرده اند؛ زیرا در جهت اتصال سقف یا ورق های عرشه فولادی به دال بتنی مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو می توان گفت استحکام اصلی سقف عرشه فولادی با استفاده از گل میخ ها فراهم می گردد تا در نهایت بتوان یک سیستم سازه ای یکپارچه و مقاوم را به وجود آورد.
از سوی دیگر گل میخ ها در جهت انتقال بارهای برشی وارده به سقف نیز مورد استفاده قرار می گیرند و به نوعی علاوه بر افزایش مقاومت خمشی، به جلوگیری از لغزش دو جزء اصلی سقف کمک می کنند. این موضوع سبب شده تا در زمان رخدادهای طبیعی نظیر زلزله سازه از نظر سقف استحکام متناسبی را به خود اختصاص دهد.
فرآیند تولید عرشه فولادی گالوانیزه
تولید عرشه فولادی گالوانیزه در واقع از تولید ورق گالوانیزه آغاز می گردد. این فلزات از طریق انجام عملیات غوطه وری گرم بر روی ورق های فول هارد یا روغنی تولید می شوند و لایه ای از جنس فلز روی با ترکیبات و غلظت متناسب در یک سری حوضچه های مذاب بر روی آن ها اعمال می گردد. این لایه سبب حفاظت از ورق گالوانیزه در برابر عواملی نظیر خوردگی، زنگ زدگی، اکسیداسیون و رطوبت می گردد؛ به همین علت استفاده از این محصول برای ساخت تجهیزات مهمی نظیر سقف عرشه فولادی رواج دارد.
در نهایت پس از انجام عملیات های مختلف، ورق گالوانیزه نهایی در دستگاه های مخصوص فرمینگ قرار گرفته تا به این ترتیب فرم مخصوص عرشه فولادی بر روی آن اعمال گردد و ورق عرشه فولادی برای اجرا سقف تولید شود.
کاربرد عرشه فولادی
همان طور که اشاره شد، عرشه فولادی دارای ویژگی هایی نظیر استحکام در برابر رطوبت، خوردگی، حرارت و همچنین تا حدودی فشار و ضربه است. از این رو بیشترین کاربرد عرشه فولادی با توجه به استاندارد ورق گالوانیزه ابتدایی در سقف مکان هایی است که در معرض مواردی نظیر رطوبت و خوردگی قرار داشته باشند. سایر کاربری های عرشه فولادی نیز به شرح زیر است:
- سازه های اداری
- ساختمان هایی با کاربری مختلف مانند مسکونی
- ساختمان های تجاری
- سقف های صنعتی
- سقف مکان های بزرگ نظیر ورزشگاه، استادیوم و …
- ساخت آسایشگاه ها
- مدارس و سینماها
- ساخت انبارها و سوله های صنعتی
مزایای استفاده از عرشه فولادی
عرشه فولادی یکی از انواع سقف های کامپوزیتی است که در مقایسه با سایر انواع این سقف ها، مزیت های فراوانی را به خود اختصاص می دهد. در ادامه مهم ترین مزایای استفاده از عرشه فولادی در سقف مورد بررسی قرار گرفته اند:
- عرشه فولادی با داشتن وزن سبک و اجزای سبک وزن در ساخت خود، سبب کاهش وزن سازه ساختمان شده و این موضوع به تحمل بارهای وارده کمک بسیار زیادی می کند.
- ورق گالوانیزه مورد استفاده برای ساخت عرشه فولادی دارای استحکام بسیار زیادی در برابر خوردگی، زنگ زدگی، اکسیداسیون، حرارت و اثرات حاصل از نور خورشید می باشد.
- مقاومت عرشه فولادی در برابر ضربه و فشار و همچنین بارهای وارده رخدادهای طبیعی نظیر طوفان و زلزله بسیار بالا است.
- سرعت تولید بالا برای سقف عرشه فولادی سبب افزایش سرعت ساخت و پیشرفت پروژه خواهد شد.
- اجرا عرشه فولادی در واقع به صورت صنعتی انجام شده و این موضوع سبب شده تا خطاهای حاصل از فعالیت انسانی کاهش یابد.
- عرشه فولادی عایق بسیار مناسبی در برابر بارش های مختلف، سر و صدا و گرما و سرما می باشد.
شیوه نصب عرشه فولادی گالوانیزه در ساختمان
نصب سقف عرشه فولادی از جنس گالوانیزه شامل چند مرحله اصلی است که در ادامه به شرح هر کدام می پردازیم:
- ابتدا ورق های گالوانیزه به روش غوطه وری گرم تولید شده و در فرم عرشه فولادی که ممکن است ذوزنقه ای یا سینوسی باشد، آماده می شوند.
- انتقال ورق های عرشه فولادی به محل پروژه دومین مرحله در اجرا این سقف ها می باشد. پس از انتقال بهتر است بدانید وزن سبک عرشه های فولادی سبب شده تا بتوان آن ها را به راحتی با استفاده از نیرو انسانی به سقف هر طبقه منتقل کرد، اما در صورتی که تعداد طبقات بیش از یک حدی باشد، ورق های سقف هر طبقه به وسیله جرثقیل های مخصوص به محل مورد نظر انتقال داده می شوند.
- مرحله سوم شامل اجرا سقف عرشه فولادی می باشد، اما بهتر است بدانید ورق های عرشه پیش از اجرا باید بر روی تکیه گاه مناسب قرار گرفته و در موقعیت مناسب تنظیم شوند. نکته ای که در اجرا سقف عرشه باید در نظر داشت این است که در صورتی که طول دهانه تیرریزی از 4 متر بالاتر باشد، برای اجرا عرشه فولادی باید از تیر فرعی استفاده کرد در صورتی که شمع بندی نداشته باشد.
- سپس باید ورق های فولادی به سازه محکم شوند؛ از این رو به وسیله میخ و بست آن ها را به سازه محکم می کنند.
- در مرحله بعدی گل میخ ها در جهت اتصال عرشه فولادی بر روی تیرها مورد استفاده قرار می گیرند. برای ایجاد اتصال گل میخ ها به تیرهای سازه از دستگاه جوش مخصوص استفاده می کنند.
- آرماتور بندی یکی از مهم ترین مراحل اجرا سقف عرشه فولادی می باشد و به وسیله میلگردهای حرارتی صورت می گیرد. برای این کار باید شبکه بندی منظمی بر روی ورق های عرشه فولادی با استفاده از میلگردهای حرارتی انجام شود.
- مرحله آخر برای اجرا سقف عرشه فولادی بتن ریزی است که به مقدار مشخص شده توسط مهندسین سازه انجام می گیرد. در واقع بتن ریزی نوعی قالب بندی برای سقف عرشه فولادی به شمار می آید که در نهایت باید سطح صافی داشته باشد.
انواع عرشه فولادی
عرشه فولادی به صورت کلی شامل 3 نوع اصلی است که با نام های سقف عرشه فولادی معمولی، کامپوزیتی و قالبی شهرت یافته اند. شکل ظاهری، ابعاد و کاربری این سه سقف نیز با یک دیگر متفاوت می باشد. سقف عرشه فولادی معمولی وزن سبکی داشته و با داشتن مقاومت بالا اجرا و نصب آسانی نیز دارد. مهم ترین انواع سقف های معمولی شامل انواع A، B، F و N هستند که از نظر شکل ظاهری دندانه ها با یک دیگر تفاوت دارند.
سقف عرشه فولادی از نوع کامپوزیت، از یکپارچگی بیشتری میان دال بتنی و ورق های عرشه برخوردار می باشد و شامل انواع SB، و SBR هستند. تفاوت مدل های مختلف این سقف ها نیز در عمق و ابعاد بال می باشد. در نهایت نیز می توان به عرشه های قالبی اشاره داشت که دارای قالب بندی دائمی از جنس فولاد می باشند و برای بتن ریزی دال کف مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از عرشه فولادی قالبی سبب حذف قالب های موقتی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها می شود. این سقف ها نیز دارای انواع S3، TF75 و TF150 هستند.
توجه : این مطلب، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و مجله ساختمان در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0